Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito

Hiusten hoito – Kiharien hiusten hoitorutiinit


Qblogin uusi juttusarja Hiusten hoito tulee avaamaan lukijalleen eri hiuslaatujen hoitorutiineja ja niiden ympärille kertyneitä kysymyksiä. Ensimmäisessä osassa Qtimen Anna, Emmi ja Disa kertovat omia kokemuksiaan kiharien hiusten hoidosta ja antavat vinkkejä, kuinka saat kiharasi kauniisti esiin. 

Parturi-kampaamo Qtime Hair Design - Hiusten hoito - kiharat tummat hiukset

Kiharien hiusten hoitorutiinit voivat vaihdella hiuspohjasta ja -laadusta riippuen. Kuuntelemalla hiustesi tarpeita ja testaamalla eri tuotteita, hoitomuotoja sekä pesuvälejä löydät parhaiten omat rutiinisi. Avain asemaan kiharan hoidossa kuitenkin nousee kosteustasapainon ylläpitäminen.

Kiharien hiusten hoitorutiinit 

1.    Kiharia hiuksia suositellaan pestäväksi mahdollisimman harvoin. Esimerkiksi 2-4 päivän välein, joka toinen kerta hoitoainepesulla ja joka toinen shampoolla. Pesumäärät ja tuotteet määräytyvät hiuspohjasi mukaan: herkkä ja kuiva kestää pidemmän pesemättömyysjakson kun rasvoittuva.

2.    Levitä hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin. Kun hiuksesi eivät ole täynnä vettä ne vastaanottavat paremmin tuotteen. Näin hoitoaine on myös riittoisampaa eikä sitä valu hukkaan veden mukana. Kuivuuden sekä pörröisyyden ehkäisemiseksi välttele shampoon kuivattavia sulfaattia, alkoholia ja silikonia.

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Advanced Hair Designer Disa

3.    Ennen kuivausta, lisää hiuksiin jätettävä lisäkosteuttava hoitotuote, kuten Sassoonin Halo Hydratea. Kampaa tuote tasaisesti hiuksiisi. Levitä vielä hoitotuotteen jälkeen noin golfpallon kokoinen määrä joustavuutta antavaa muotoilutuotetta. 

4.    Anna hiustesi kuivua luonnollisesti rutistelemalla niitä välillä, tai käytä kuivainta alhaisella lämmöllä diffuuserin kanssa. Kuivausprosessin aikana voit nostaa sormin hiustasi hiuspohjasta muotoillaksesi kiharaa, mutta älä kampaa niitä enää kuivina. Viimeistele hellästi sitouttavalla ja pitoa antavalla tuotteella. 

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito juttusarja - Advanced Hair DesignDisa

5.    Kiharaan pörröisyys syntyy usein pesuvälin ollessa pidempi tai yön aikana tyynyn hankauksen takia. Suihkuta tarvittaessa hiuksiisi vettä tai lisäkosteuttavaa hoitosuihketta ja rutistele hellästi. Kosteus aktivoi hiuksissasi olevat tuotteet ja herättää kiharan eloon. Näin saat freesattua kiharan ja säästyt ylimääräiseltä pesulta.

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito juttusarja - Top Hair Design Emmi

Annan, Emmin ja Disan vinkit kiharoihin

Shampoon ja hoitoaineen ei tarvitse, vastoin yleistä ajatusta, olla samasta tuotelinjasta. Shampoo valitaan hiuspohjan tarpeiden mukaan, kun taas hoitoainetarpeen määrittää hiuslaatu.

Anna pitää herkistyneen hiuspohjansa terveenä tasapainottavalla ja rauhoittavalla shampoolla. Hiuksen kihartumiseen hän saa avun erityisen kosteuttavista hoitoaineista, sekä tarvittaessa hiukseen jätettävistä hoito- ja muotoilutuotteista.

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito juttusarja - luonnonkiharat hiukset

Emmi käyttää saunan yhteydessä Sebastian Hydre Moisturising -tehohoitoa. Hän muistuttaa kietomaan hiukset kosteaan pyyhkeeseen, mikäli saunan lämmössä viihtyy pidempään. Tällöin naamio ei kuivahda hiukseen.

Lisäksi Disa vinkkaa, pörröisyyden vähentämiseen saattaa toimia tyynyliinan vaihtaminen puuvillaisesta silkkiseen tai satiiniseen. Puuvilla imee hiuksistasi kosteutta, jolloin ne pörröttyvät helpommin.