QTime Hair Design

Kampaajan UKK


Koostimme yhteen kampaajiemme UKK:n eli useimmin kysytyt kysymykset. Tässä seitsemän kärki, jota voit käyttää apuna hiusaiheisissa pohdinnoissasi.

Kuva: Paula Kesäläinen

1. Millaiset hiukset minulle sopivat?

Vastaus: luonnollisesti se on yksilöllistä. Leikkausta ja hiusväriä miettiessämme tarkastelemme silmiesi väriä, kasvojesi muotoa, persoonaasi ja tyyliäsi. Ne määrittävät sen, mikä sinulle parhaiten sopii. Huomioimme toiveesi, mutta uskallamme myös kertoa, mikä sinulle ei sovi. Hyvä kampaaja osaa ideoida.

2. Mikä hiuksissa on nyt muodikasta?

Vastaus: nykyään ei enää ole selkeästi muutamia muodikkaita juttuja kuten oli 60-, 70-, 80- ja 90-luvuilla. Mainstream-muodissa nähdään nyt pitkää polkkaa, balayage-värjäystä, hiusväreissä ruusukultaa ja blorangea sekä 70-, 80- ja 90-lukua. Toisaalta taas luonnollisuus ja epäluonnolliset hiusvärit ovat muodissa. Samaan aikaan Sassoonin ja Sebastianin kokoelmat ovat jotain aivan muuta ja eroavat täysin toisistaan, vaikka molemmat ovat viimeistä muotia.

Yksi hiusmuodin uusi suunta on onneksi aina vain vahvemmin sopivuuden ja persoonan huomioiminen. Enää ei toteuteta vain yhtä linjaa, jota tehdään päähän kuin päähän.

3.  Miten saan lyhyisiin hiuksiin vaihtelua esimerkiksi viimeistelyllä?

Vastaus: tavallisella suoritusraudalla, puikolla tai rullilla saat tehtyä laineita ja kiharoita. Toisinaan voit myös kammata hiukset sleekisti taaksepäin. Avain onnistumiseen on föönaus ja vahvat hiustuotteet. Tarvitset föönauksen pohjalle hyvän tukituotteen kuten Sebastianin Texture Makerin. Föönatessa harjaa hiuksia samalla taaksepäin, ja viimeistele esimerkiksi Sebastianin Resintek -muotoilusiirapilla ja vahvalla hiuslakalla.

4. Sopiiko minulle lyhyet hiukset?

Vastaus: useimmiten kaikille sopii jonkinlainen lyhyt leikkaus. Vaihtoehtoja on lukuisia ja hyvällä kampaajalla on silmää räätälöidä niistä kasvoihisi sopiva malli.

5. Mikä on Olaplex?

Vastaus: Olaplex on aine, jonka avulla hiukset pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä vaalennetaan ja värjätään. Esimerkiksi vaalentamisen yhteydessä hiuksiin tehdään pesupaikalla Olaplex-hoito, jossa ainetta hierotaan hiuksiin ja annetaan vaikuttaa ennen pesua. Kyseessä on patentoitu keksintö, joka on ollut kampaamoalalla mullistava.

6. Miksi värjätyt hiukset alkavat ajan myötä punertaa?

Vastaus: jokaisen luonnollisesta hiusväristä vapautuu värjätessä lämpimiä pigmenttejä, jotka tulevat esiin keinotekoisten pigmenttien peseytyessä vähitellen pois. Jos haluat pitää hiusvärin sävyn kylmänä, on ratkaisusi tasaisin väliajoin värjääminen ja kampaajan suosittelemat hiustuotteet.

7. Lähdetkö kahville?

Vastaus: riippuu siitä keneltä kysyt, mutta etpähän häviä mitään kysymällä.

Voit myös aina soittaa liikkeeseemme (044 777 0776), jos jokin asia mietityttää. Vastailemme mielellämme.