Muotikerho_qtime

QTime mukana muotikerhossa


”Voimaannuttava sekä itsetuntoa, keskenäistä kannustamista ja ihailua nostattava kokemus”, kuvailee Suomen Muotoiluseuran muotikerhon vetäjä Viivi Lehtonen kerholaisten kokemusta kevään loppuhuipennuksesta, valokuvauksesta ja muotinäytöksestä, joissa QTimekin oli mukana. 

Muotikerho QTime

Muotikerholaiset, 8-9-vuotiaat tytöt, ovat kolmen kuukauden aikana tutustuneet muotisuunnittelijan työhön, kuulleet erilaisia tarinoita muotisuunnittelijaksi tulemisesta ja suunnitelleet sekä toteuttaneet vaihe vaiheelta itselleen uniikin vaatteen Vimman kankaista.

”Yksi muotikerhon pääajatus on löytää oma persoonallinen tyyli. Inspiraatiota tytöt saivat muun muassa Vimman Marjut Rahkolalta sekä vierailulta Minna Parikan Universumissa. Pääsimme myös katsomaan Glorian muotikuvauksia, joissa stailisimme mallin”, Viivi Lehtonen kertoo.

QTimen Sanni Wallen innostui ideasta tehdä yhteistyötä muotikerhon kanssa. Tytöt kävivät QTimessa hiustenleikkuussa ennen valokuvausta.

”Ajatuksemme oli toteuttaa sopivuusajattelu edellä persoonallisempia leikkauksia kuin lapsilla on totuttu näkemään. Paksuihin hiuksiin leikkasimme liikkuvuutta ja keveyttä. Hennompiin taas graafisia linjoja. Lisäksi huomioimme leikkauksissa lapsille sopivan helppohoitoisuuden”, Sanni kertoo.

Muotikerho QTime

Muotikerho QTime

Studio Skaalalla, jossa valokuvaus ja muotinäytös järjestettiin, QTime-tiimin Jaana Lauronen, Emmi Ruusu, Ronja Tiittanen ja Kira Hermonen laittoivat tyttöjen hiukset ja meikit.

”Teimme tytöille heleät ja satumaiset meikit, joista ei puuttunut kimallusta. Lisäksi kiinnitimme hiuksiin värikkäitä irtotupsuja”, Jaana kertoo.

Viivi Lehtonen huomasi tyttöjen nousevan kampaajan ja meikkaajan käsittelystä kuin metrin pidempänä.

”Tytöt tykkäsivät valtavasti!”

Muotikerho QTime

Muotikerho QTime

Muotikerho QTime

Muotikuvaaja Olga Poppiukselle kuvaus oli ikimuistoinen kokemus. Tytöt pukivat ylleen luomuksensa, vetivät jalkoihinsa Minna Parikan kengät ja pääsivät loistamaan muotikuvissa.

”Halusin tuoda esiin jokaisen omaa persoonaa ja fiilistä laittamatta heitä tiettyyn muottiin. Tyttöjen ennakkoluulottomuus, rohkeus ja elämänilo tekivät kuvauksesta minullekin upean ja innostavan kokemuksen. Korvaamattoman hienoa olivat myös hiukset ja meikit, jotka viimeistelivät kokonaisuuden. Muotikuvat eivät ole muotikuvia ilman tätä panostusta”, Olga Poppius toteaa.

Muotikerho QTime

Muotikerho QTime

Viivi Lehtonen kertoo muotikerhon olleen menestys, joka on saa jatkoa.

”Suunnitelmissa on jatkaa muotikerhoa seuraavaksi Espoon modernin taiteen museon Emman kanssa.”

Kuvat: Olga Poppius