QTime Hair Design

Sini – millintarkka huoleton seikkailija


”Reissussa oppi olemaan paikallaan. Aina ei tarvitse mennä edestakaisin; välillä voi vain keskittyä kirjaan.” Vuoden matka maailmalla opetti Qtimen Top Hair Designerille, Sini Ropposelle, tasapainoa. Nyt hän tekee enemmän asioita, joista nauttii – työ kärkipäässä.

Sini qtime hair design

Qtimessa jo sen perustamisesta asti käynyt saattaa tunnistaa Sinin, joka oli yksi ensimmäisistä kampaajistamme. Vietettyään aikaa muun muassa Lapissa, Aasiassa ja Wellan kouluttajana, hän on taas osa Malminkadun tiimiä. Hiukset ovat pidentyneet lyhyestä, mutta valloittava hymy on yhtä leveä kuin ennenkin.

”Oli ihanaa palata. Täällä on luonteva ja helppo olla. Sanni, Ninni, Juuso ja Anna ovat ystäviä jo kymmenen vuoden takaa. Olemme kaikki erilaisia persoonia, mutta ajattelemme samalla tavalla. Täällä on paljon intohimoa.”

Qtimessa on vähintäänkin inspiroivaa seurata tarkkaa, aikataulussa pysyvää, työskennellessään täydellisesti keskittyvää ja hiusten suhteen perfektionismiin taipuvaa Siniä.

”Hiusten leikkaaminen on lempijuttuni! Se on millintarkkaa ja haastavaa hommaa. On ihanaa rakentaa muotoa, ja katsoa lopuksi, kun se asettuu täydellisesti. Tulee iloinen olo. Saan eniten irti täysistä työpäivistä, jolloin tekemisen meininki ja into säilyy läpi päivän.”

Puhelias, työkavereita aina auttava ja myös naurattava Sini pitää selkeistä, klassisista muodoista, joissa on twistiä. Erityisesti lyhyen tukan leikkaaminen, joka vaatii paljon taitoa, on haasteista paras.

”Silmäni teknisen taidon merkitykseen avautuivat vuosi valmistumiseni jälkeen. Ammatillinen elämä mullistui 2008, kun pääsin töihin Prof Helsinkiin. Sain valtavasti energiaa ja intoa työhön. Se oli kuin lottovoitto!”

QTimen päivä

Sini qtime hair design

Tarkan ahertajan vastakohta

Sinissä elää myös huoleton seikkailija, joka janoaa uusia ja jännittäviä asioita tutun ja turvallisen sijaan. Kun arki pyörii pienissä ympyröissä Helsingissä, löytyy vastapaino sen ulkopuolelta.

”Täällä nautin uusista ravintoiloista, museoista, keikoista ja teatterista, mutta samalla rakastan ulkoilua Repovedellä ja Nuuksiossa, mökkeilyä, uimista ja retkeilyä. Olen cityihminen, joka rakastaa luontoa.”

Erityisesti lappi on sydäntä lähellä. Siellä Sini vietti kokonaisen kevään töissä kampaamossa. Tauolla suunnattiin rinteeseen.

”Se oli leppoisaa elämää. Pidän talvesta, lumesta ja lautailusta! Tutustuin ihaniin ihmisiin ja upeisiin paikkoihin.”

Palattuaan Helsinkiin sisäinen seikkailija kaipasi vapautta aikatauluista.

”Lähdimme poikaystäväni kanssa Aasiaan. Kiersimme fiilisten mukaan muun muassa Australiaa ja kävimme Tongalla Tyynellämerellä. Myanmarin Bagassa kiipesimme pimeällä temppelille ja seurasimme taianomaista auringonnousua.”

Sini qtime hair design

Muistutus tasapainosta jäi pysyvästi mieleen ja Sini pyrkii jatkuvasti sopivaa tilaa kohti. Elämysten jano muistuttaa tarpeen vaatiessa. Aasian jälkeen seurasi uran toinen huippuhetki, joka toi rentoutta työntekoon.

”Pääsin kouluttajaksi Wellalle. Opin valtavasti itsestäni, työskentelystä, väreistä ja tuotteista. Muutuin avarakatseisemmaksi. Sain taitoa tehdä työtä vapaammin.”

Palattuaan Qtimeen Sini on huomannut oppivansa paljon uransa alkuvaiheessa olevilta työkavereilta.

”Kun nauttii työstä, on paljon kehittymisen varaa. Opin nuoremmilta uusia tapoja ajatella, ottaa hiuskuvia ja viimeistellä. Loman ajaksi asiakkaansa voi huoleti jättää toisten käsiin; lopputulos on taatusti hyvä. Kaikilla on paljon annettavaa.”