Qtime syksyhiukset

Neljä tukkavinkkiä syksyyn


Syyskuun alkupuolelta lähtien syksyn merkkejä välittävä ympäristö tuo aistittavaksi lyhenevät päivät ja viilenevät illat. Erilainen valo ja sen määrä vaikuttavat väreihin luonnon lisäksi myös pukeutumisessa ja hiuksissa. 

Qtime syksyhiuksetQtime syksyhiukset

Syksyn valo 

Pukeutumisessa siirrymme tummempiin sävyihin ympäristöön sopeutuen. Monet valitsevat ylleen tummia vihreitä, sinisiä ja luumua, kun taas toiset murrettuja oransseja ja punaisia. Mallit löytyvät luonnosta puiden lehdiltä.  

Syksyllä valo nostaa värejä esiin eri tavalla, kuin kesällä. Runsaassa auringon valossa paistattelevat voimakkaat punaiset hiusvärit voivat tuntua kesällä liian räikeiltä, mutta syksyn valossa sopivilta. Hyvin vaalea hiusväri taas voi luoda syksyllä melko kalpean vaikutelman. 

Vaikka syysvärejä ovatkin enemmän juuri tummat hiusvärit, ei suuri muutos vaaleasta tummaksi ole aina tarpeellista; vaaleaa väriä hieman syventämällä, sopii se vuodenaikaankin jo paremmin. 

Qtime syksyhiuksetQtime syksyhiuksetQtime syksyhiukset

Kiiltoa 

Yksi tämän syksyn hiustrendeistä suosii erityisen hyvin tummia värejä. Moni tavoittelee nyt hyvin kiiltäviä ja sileiksi viimeisteltyjä hiuksia. Tummat värit kuten viileä musta mutta myös täyteläiset ja lämpöiset tummat sävyt heijastavat enemmän valoa ja siten kiiltävät voimakkaammin, kuin vaaleat hiukset.  

Myös hiusten kunto vaikuttaa kiiltoon. Kuuman kesän jälkeen auringon paahteen ja uimisen kuluttamille hiuksille suositellaankin kosteuttavaa ja korjaavaa hoitoa. Tällaisia ovat esimerkiksi kampaamossa tehtävät Olaplex- ja Wellan Fusion -hoidot.  

Kesän jälkeen hiukset saattavat olla myös himmeät. Jos sinulla ei ole tarvetta suuremmille muutoksille, riittää kevyt sävytys kiillon lisäämiseksi.  

Qtime syksyhiuksetQtime syksyhiukset

Kokeile otsatukkaa 

Syksy on otsatukan parasta aikaa; kesällä se rasvoittuu ja hiostaa. Energiakaan ei riitä helteillä otsahiusten jatkuvaan laittamiseen. Syksyn viileydessä on toisin. Otsatukalla voit piristää hiustyyliäsi helposti.  

Lisää kosteutta 

Viilenevissä ilmoissa on siis puolensa. Se vähemmän toivottu sivuvaikutus on hiusten sähköistyminen. Kosteuttavat tuotteet, kuten Sebastian Professional Hydre -shampoo ja hoitoaine sekä Potion 9 hiuksiin jätettävänä hoitoaineena, pärjäävät parhaiten sähköistymiselle. Pitkiin hiuksiin sopivat hyvin myös erilaiset hoitovoiteet, kuten viimeistelyyn tarkoitettu Sebastian Professional Sublimate, joka sopii myös hentoihin hiuksiin. 

 

Kuvat: Qtimen Kira