Hiukset vanheneminen qtime

Ikääntyminen – hiusten uusi alku


Pitkä ikä on merkki pitkästä elämästä. Vanhenemisen myötä hiuksesi saattavat harmaantua, ohentua tai niiden kasvu hidastua. Hiuksissa ikä on kuin uusi alku, jossa riittää hyviä mahdollisuuksia.

Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa miettiä yhdessä kampaajan kanssa; lähtökohdat ovat uudet ja eikä aika esimerkiksi hiusten tyyliuudistukselle voisi olla parempi. Oli mielessäsi sitten pieni tai suuri muutos, suosittelemme sinulle muutamaa hyvää vaihtoehtoa, joita voit kokeilla rauhallisin mielin.

Hiukset vanheneminen qtime

Harmaasta kaikki irti

Harmaa on tyylikäs ja kaunis väri. Hiuksissa sen kanssa voi tehdä vaikka mitä: kasvattaa, värjätä, kirkastaa, freesata tai vaikka raidoittaa.

Harmaantuneissa hiuksissa voimme esimerkiksi viedä hiusvärisi lähelle hiustesi luonnollista harmaantuvaa sävyä ja tummuutta. Näin vältät selkeästi erottuvan tyvikasvnu ja värjäysvälikin pitenee.

Hiusväreistä löytyy erilaisia vaihtoehtoja peittävistä heleämpien ja kuulaampien lopputulosten saamiseksi.

Qtimen Sinin äiti, Heli (kuvassa), siirtyi peittävistä punaisista ja kuparin sävyisistä hiusväreistä lähelle hiustensa luonnollista harmaan sävyä juuri näillä kuulailla väreillä. Kun harmaa ei ole täysin päälle maalattu, kasvaa tyvikasvu pehmeämmin ilman selkeää rajaa.

”Harmaa hius on usein väriltään hyvin elävä. Kuulaalla hiusvärillä eloisuus säilyy. Vivahteilla saamme hiuksiin kaunista ja luonnollista vaihtelua. Olemme kokeilleet kuparisia ja puhtaan vaaleita sävyjä vuoden aikoja mukaillen. Tällä kertaa värissä on lämpöä tuova puuterinen roosan vivahde.”

Hiukset vanheneminen qtime

Hiukset vanheneminen qtime

Harmaata hiusta voi aina myös raikastaa esimerkiksi pigmenttiä sisältävällä shampoolla tai sävyttää hoitoaineella. Kampaamossa tehtävä kiiltosävykäsittely ja esimerkiksi raidat kirkastavat väriä.

Hiusmalli uusiksi

Hiusten oheneminen tarkoittaa joko yksittäisten hiusten ohentumista tai hiusten harvenemista. Napakka hiusmalli lisää ryhtiä. Polkka on ehjälinjainen klassikko ja aina tyylikäs vaihtoehto. Selkeästi lyhyt hiusmalli taas on polkkaakin kevyempi ja siten myös ilmavampi.

Hiustuotteet:

Oikeat hiustuotteet ovat tärkeitä, myös pitkällä iällä. Esimerkiksi kaikki harmaat hiukset tarvitsevat elinvoimaa ja kiiltoa. Muotoilutuotteet on hyvä valita aina hiuslaadun mukaan. Etenkin harmaa hius saattaa veltostua tai päinvastoin muuttua karheaksi.

Veltolle hiukselle suosittelemme tuuheutta, ryhtiä ja kiiltoa antavia hiustuotteita. Esimerkiksi EIMI Natural Volume on muotovaahdoista hyvä valinta. Kampausnestettä suosivalle taas Sebastianin Volup Spray on toimiva.

Karheille ja kuiville hiuksille kannattaa käyttää kosteuttavia ja silottavia hiustuotteita kuten hiusöljyjä sekä kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta. Sebastianin Trilliant -muotoilusuihke antaa kevyttä pitoa, kiiltoa ja lämpösuojaa.

Muistathan myös ruokavalion ja veden juonnin vaikutuksen hiuksiisi. Helli koko kehoa ja huomaat sen myös hiuksissasi.