hiukset ja aurinko

Hiukset vs. aurinko


Suunnatessasi kesälomalla paahteiseen Kreikkaan, Italiaan tai mökkirannalle muista suojata kroppasi lisäksi myös hiukset ja hiuspohja. Samalla varmistat, ettei arvokas kampaamokäynti mene hukkaan.

hiukset ja aurinko

Miten aurinko vaikuttaa hiuksiini?

Aurinko kuivattaa ja vaalentaa hiuksia. Vaaleissa hiuksissa tämä näkyy keltaisena vivahteena ja tummissa taas sävyn lämpenemisenä. Esimerkiksi viileä tumma väri punertuu, jolloin sävyn kylmyys kärsii.

Luonnonvedet ja uima-altaan kloori saattavat aiheuttaa hiusvärin vihertymistä. Ne myös tekevät väristä samean, jolloin hiusten kiilto katoaa. Ilman saasteillakin on samentava vaikutus. Se kannattaakin huomioida erityisesti kaupunkikohteissa.

hiukset ja aurinko

Miten suojaudun? Miten hoidan hiuksiani jälkeenpäin?

Tehokkain tapa suojata hiuksia ja hiuspohjaa on käyttää hattua. Koska sekään ei pysy päässä tauotta, muista rasvata jakaus aurinkovoiteella; hiuspohja palaa helposti. Uidessa uimahattu suojaa hiuksia sekä auringolta että vedeltä. Muistathan suolaisen meriveden tekevän erityisesti pitkiin hiuksiin nopeasti ikäviä takkuja. 

Lomalle kannattaa ottaa mukaan hiustuotteita, joissa on UV-suoja. Esimerkiksi Sassoonin Halo Hydrate on UV-suojallinen, kosteuttava ja hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Hiusvärin samentumiseen sopii avuksi syväpuhdistava shampoo. Jos hiuksesi ovat hyvin kuivat, käytä sitä maltillisesti. Jos haluat paikata jo reissussa hiustesi rakennevaurioita, pakkaa mukaan Olaplexin kotihoitotuote.

Hiustuotteista myös Grazetten Colour Mask ja Wellan Color Fresh ovat hellävaraisia, kesään erittäin hyvin sopivia kotihoitosävyjä, joilla voit ylläpitää hiusväriä.

Jos käyntiväli kampaamossa venyy pitkäksi, kannattaa siitä mainita kampaajalle: värin voi aina suunnitella lomaa ajatellen.

hiukset ja aurinko

Qtimen tuotevalikoimasta löydät tuttuun tapaan matkakokoiset tuotteet. Nappaa ne mukaan seuraavalla käynnilläsi!