neonbrand-432965-unsplash

Halloween on rumaa kaunista


”Rumaa kaunista”, toteaa Suomen Kansallisoopperan teatterimaskeeraajana 10 vuotta työskennellyt Daniela Echkart Halloweeniin ykköstrendistä. Kun ennen panostettiin kauniisiin kasvoihin, himoitaan nyt hätkähdyttävää ja todentuntuista kamalaa.

Halloween_Daniela_Echkart

Kun mietimme Qtimessa vuoden 2018 Halloweenia, kysyimme vinkkejä Danielalta, joka on kauhun idearikas tietopankki.

”Örkkejä, zombeja, spitaalisia, avohaavoja, kuollut silmä. Yhä enemmän Halloween-asuissa ja -maskeissa tavoitellaan kaikkea hurjaa. Kaunis on jäänyt taakse. Toki esimerkiksi glitter on yhä suosittua, mutta sillä rumalla kauniilla tavalla.”

Se, että Daniela on palkattu maskeeraamaan jopa kymmenen hengen porukoita, kertoo Halloweenin suosion kasvusta Suomessa.

”Asuun panostetaan hyvin paljon. Erilaisten lisäosien ja lateksin käyttö on lisääntynyt, ja pienillä yksityiskohdilla, kuten erilaisilla piilolinsseillä, on väliä. Moni miettii myös juhlien jatkopaikkoja, joissa on uv-valoa; maskin on näytettävä hyvältä myös pimeässä.”

Halloween_Daniela_Echkart

Hiuksissa avainsana on iso. Lisäkkeet ja peruukit toimivat.

”Pääasia on kuitenkin, että hiukset näyttävät aidolta. Ison tukan vastakohtana teen paljon myös tekokaljuja.”

Danielan silmissä Halloween huokuu vihreää, liilaa ja sinistä.

”Mielikuvitusta! Monet haluavat jotain uniikkia, eivät suosituinta hahmoa. Esimerkiksi huomenna teen erilaisia veteen liittyviä hahmoja kuten merihevosen ja hukkuneita merirosvoja.”

 

Qtimen Halloween leikittelee tänä vuonna yhdellä kampaajien kauhukuvista. Pysy perillä: @qtimehairdesign.

Danielan töihin voit tutustua: @dani_ela_ec