Qtime Blonde Journal vaalennus herkkä hiuspohja

Blonde journal: vaalennus ja herkkä hiuspohja


Qblogin uusi juttusarja Blonde Journal avaa silmäsi hiusten vaalentamiseen kampaamoiden huipputasolla. Vastaamme sarjan eri osissa aiheen polttaviin kysymyksiin.

Qtime Blonde Journal vaalennus herkkä hiuspohja

Blonde journal: osa 4

Hiusten vaalennus on melko voimakas käsittely, jota herkkähiuspohjainen saattaa vältellä. Vaalennusta edellyttävät houkuttelevat, viileät vaaleat ja pastellivärit ovat kuitenkin mahdollisia, vaikka hiuspohja olisikin herkkä – kampaajan taidot ja tekniikka ratkaisevat!

Violetti laventeli, joka on mieluummin kylmä sinertävä kuin vaaleanpunaiseen taittava. Siinä Annan asiakkaan Essin ajatukset tulevasta hiusväristä. Koska toiveväri edellyttää hiusten vaalentamista, ja Essillä on herkkä hiuspohja, toteuttaa Anna vaalennuksen raidoittamalla. Juuri raidoitustekniikalla hän välttää aineen suoran kontaktin päänahkaan.

Qtime Blonde Journal vaalennus herkkä hiuspohja

Essin hiukset ennen vaalennusta ja sävytystä.

”Essillä on paksut hiukset, noin 15 cm tummaa tyvikasvua ja vanhoja värijäämiä latvassa. Jotta lopputulos on toivottu, on pohja saatava mahdollisimman vaaleaksi. Aloitan värimuutoksen raidoittamalla tumman kasvun, jonka jälkeen tasoitan latvaa putsaamalla vaaleita värijäämiä vaalennusaineella. Olaplex suojaa hiuksia vaalennuksen yhteydessä.”

Kun pohja on sopivan vaalea, hiukset sävytetään pesupaikalla.

”Wellan Color Fresh Create -linja ja KC:n Color Mask Paint eivät ole hapettuvia värejä, joten ne ovat hyviä vaihtoehtoja myös herkkään hiuspohjaan.”

Lopputuloksena syntyi toivottu violetti laventeli. Kylmät vaaleat sopivat Essille hyvin; ne heleyttävät ihoa ja korostavat silmien väriä. Jos laventeli olisi taittanut sinertävän sijasta vaaleanpunaiseen olisi vaikutelma ollut lämmin.

Qtime Blonde Journal vaalennus herkkä hiuspohjaQtime Blonde Journal vaalennus herkkä hiuspohja

Vastaavasta värimuutoksesta haaveilevan on hyvä ottaa huomioon muutoksen kesto. Haastava pohja, paksut hiukset ja raidoitustekniikka venyttivät Annan ja Essin projektin jopa viiteen tuntiin.

Jos hiuspohja ei ole herkkä, nopeuttaa vaalennusaineen levittäminen koko päähän raidoittamisen sijaan urakkaa huomattavasti. Anna suositteleekin ottamaan etukäteen yhteyttä kampaamoon esimerkiksi juuri vaaleasta pastelliväristä haaveillessa. Konsultaatio selkeyttää mahdollisuuksia, toteutukseen kuluvaa aikaa sekä hintaa.

Työhön kulunut aika: noin 5 tuntia.

Hinta-arvio Top Hair Designerin toteuttamana: noin 375 €.

Huomaathan lopulliseen hintaan vaikuttavat tekijät: kampaajasi taso, hiustesi pituus ja paksuus, vaalentamiseen käytetty aika sekä Olaplexin käyttö.